Ons domein

In het hart van de Vlaamse Ardennen, tussen de heuvelruggen van Oudenaarde en Geraardsbergen, ligt Brakel.

Op het grondgebied van deze gemeente vind je het domein van Top Bronnen.

Dit domein is 55 hectare groot en biedt een magnifieke rijkdom aan prachtige bomen, glooiend groene gazons en een kristalheldere vijver.
In de schoot van dat domein, veilig beschut door de natuur tegen elke vorm van vervuiling, ontspringt al eeuwenlang het natuurlijk Top mineraal- en bronwater.
Ons domein

Bronwater

  • afkomstig van een ondergrondse mijnbouw
  • meteen drinkbaar zonder behandeling
  • samenstelling kan licht veranderen door de seizoenen of de temperatuur

Mineraal water

  • afkomstig uit de diepere lagen in de ondergrond
  • constante, stabiele samenstelling
  • natuurlijk verrijkt met mineralen
  • erkend door de FOD Volksgezondheid
Onze bronnen

Onze bronnen

De bottelarij ligt vlak naast het natuurpark in Brakel. Sinds 1906 wordt het water er gebotteld zoals het uit de bronnen komt: gewaarborgd zuiver. Het water wordt ondergronds opgevangen in het natuurpark. Het komt dus nooit in aanraking met de buitenlucht.

Onze bottelarij heeft 2 afvullijnen voor PET waar flessen van 0.5L, 1L, 1.5L kunnen geproduceerd worden.

Onze mineraalwaters:

- Top Bronnen
- Konings Bronnen

Onze bronwaters:
- Alizée
- Julie
- Toren

Onze waters

Puur natuur
De waters van Top Bronnen zijn door de natuur gefilterd tijdens een tocht van honderden kilometers door de zuiverende kalkvrije zandlagen van de Vlaamse Ardennen. In de loop van de geschiedenis ontstonden er breuklijnen in de Brakelse ondergrond: het bronwater borrelt er op natuurlijke wijze op, en ook in de diepere lagen is er mineraalwater in overvloed.

Heerlijk gezond
Top water lest niet alleen de dorst. Dankzij een uitgebalanceerd mineralengehalte en de evenwichtige, natuurlijke samenstelling zijn onze waters ook goed voor je gezondheid en welzijn. Water is immers essentieel voor de goede werking van je organen, is goed voor de lijn, houdt je huid en haar in Topconditie en verhoogt de concentratie en productiviteit.

Licht mineraalhoudend
Het bronwater van Top Bronnen is licht mineraalhoudend. Je mag er dus zoveel van drinken als je wil. Elk mineraal heeft een functie. Zo zorgt calcium voor sterke botten, magnesium voor soepele spieren, chloride en natrium zorgen voor een vlotte waterhuishouding, terwijl kalium en natrium je mineralenhuishouding op peil houden. Top bronwater bevat slechts een kleine dosis nitraat en fluor.
Ons waters

Top Bronnen NV

Brusselsestraat 100
9660 Brakel
Tel.: +32 55 42 29 25
E-mail: info@topbronnen.be

© TOP BRONNEN 2024